18.5.2015

Mutakakku

Ainekset
1 levy taloussuklaata
150g margariinia
3 kananmunaa
1 1/2dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
ripaus tomusokeria

1. sulata suklaa ja margariini
2. vaahdota munat ja sokeri
3. sekoita kuivat aineet keskenään
4. lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon
5. lisää norona jäähtynyt suklaa-margariiniseos taikinaan
6. paista 200 asteessa n. 15min.
7. ota uunista ja anna hetki jäähtyä
8. siivilöi hieman tomusokeria päälle ja tarjoile



Vinkkivitoset:
- Kannattaa sulattaa voi ja margariini ensin, siis rutkasti ensin. Nyt ne oli tekeillä samaan aikaan, eikä vaahto tykännyt odottamisesta, koskapa suklaa-margariini kesti jäähtyä vuoden...
- Kannattaa lisätä kuiva-aineseos ja suklaa-margariiniseos vähitellen vuoronperään. Ei ollut ollenkaan hyvä idis lisätä ensin kuivat aineet, saada sillä vaahdosta melkein betonia ja sitten perään (piiiitkän ajan kuluttua) ämpärillinen suklaamargariinia ja hukuttaa sillä betonikökkö kokonaan...
- Suosittelen pienempää vuokaa, omani on 24cm. Toisaalta, jos tekee nuo edellä mainitut asiat ehdotetulla tavalla, saattaa kakku jopa kohota ;)... 
- Jos tekee kakun siten, kuin eka ohjeistus kertoo JA yhtä isolla vuoalla, niin suosittelen muutamaa minuttia vähemmän uunissa. Kakun keskusta voisi jäädä hieman raaemmaksi, kuten mutakakun kuuluisi olla :D.

Maku oli kuitenkin joka vaiheessa erinomainen, joten tehtävä voidaan katsoa suoritetuksi ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti