800g jauhelihaa
3 dl vettä
1,5 dl korppujauhoja
2 munaa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
grillimaustetta
Murekkeen täyte
2 palloa mozzarellaa
2 pientä tomaattia
3 kynttä valkosipulia
tuoretta basilikaa
1. Turvota korppujauhot veteen
2. Sekoita pilkottu sipuli ja muuta aineet korppujauhoveteen
3. Muotoile hieman yli puolet taikinasta pellille haluamaasi muotoon
4. Pilko mozzarellat ja tomaatit siivuiksi
5. Asettele mozzarella- ja tomaattisiivut vuorotellen muotoillun mureketaikinan päälle
(5 1/2. Tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa onko kaikki ainekset mukana, kuten esimerkiksi mausteet ;)...)
6. Pilko basilika ja valkosipuli, ripottele silppu täytteen päälle
7. Muotoile loput mureketaikinasta täytteen päälle
8. Pilko basilikaa ja ripottele murekkeen päälle
9. Laita hieman vettä pellille.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
********************
Muusi10 perunaa
voita
maitoa
suolaa
1. Keitä perunat
2. Keittämisen jälkeen muista, että olisi ollut varmaan hyvä kuoria perunat ennen keittämistä. No myöhäistä nuolaista, kun... Eli kuori perunat.
3. Murskaa perunat ja lisää joukkoon haluamasi määrä voita, maitoa ja suolaa.
*******************
Salaatti
1/2 ruukku jäävuorisalaattia1/2 kurkkua
2 tomaattia
punasipuli
2 kynttä valkosipulia
feta-juusto
oliiviöljyä
1. Pilko kaikki muu, paitsi salaatti
2. Revi salaatti joukkoon
3. Lisää feta-juusto kuutioituna
3. Lisää oliiviöljyä
********************
Vinkit:- Basilika ei juurikaan maistunut missään kohtaa ja asiaan hieman perehdyttyäni (näin jälkikäteen tietenkin ;)...) opin, että se kannattaa lisätä ruokaan vasta ihan viime metreillä. Eli siis kannattaisin ajatusta, että basilika-silpun lisäisi murekkeen päälle joko juuri ennen uunista ottamista tai vasta sen jälkeen.
- Ilmeisesti tomaateista irtosi sen verran nestettä, että murekkeesta tuli aika vetinen, joten tässä tapauksessa jättäisin ylimääräisen pellille lisätyn veden pois kokonaan, ehkäpä joka tapauksessa. Enkä myöskään peittäisi mureketta uunista ottamisen jälkeen foliolla ;)....
- Muista suola ja muut mausteet. Multa unohtui jostakin syystä jokaisesta vaiheesta mausteet... Jälkikäteen lisäiltynä sinne tänne ei oikein ajanut asiaansa.
- Itse käytin Lidlin fetajuustoa, joka oli todella suolaista. Ekassa setissä se oli itseasiassa ihan hyvä, koska se suola oli unohtunut melkolailla kaikkialta muualta ;)... Tokassa erässä, kun muistin maustaa muut, niin huuhtelin fetan ennen käyttöä. Oli ihan hyvä idis :D.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti