Ainekset
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
10 dl sämpyläjauhoja
4 rkl öljyä
1. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista
2. Lisää edellinen jauhoseos lämpimään veteen
3. Lisää loput jauhot vähitellen
4. Lisää öljy
5. Anna kohota kaksinkertaiseksi
6. Leivo sämpylät
7. Anna kohota
8. Voitele sämpylät vedellä
9. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Ikävä kyllä unohdin ottaa kuvat valmiista sämpylöistä, mutta jos kuvittelee tuon kohoamattoman taikinan kohotettuna ja paistettuna, niin siinäpä se :D.
Kohoaminen tuntui kestävän ikuisuuden, eka kohotus kesti varmasti muutaman tunnin :O ja siinä kohtaa mieliteko valmiisiin sämpylöihin oli jo niin iso, etten jaksanut odotella tuota toisen vaiheen kohotusta kuin nimeksi ;)... Joten sämpylät jäivät aika lattanoiksi, mutta maku oli hyvä ja menivät tosiaan niin nopeasti, että ei kerennyt kuvaa ottamaan :P.
Itse sain tuosta taikinasta pellillisen sämpylöitä, eli noin 10 kpl. Mutta suosin suht isoa kokoa.
En ole juurikaan kuivahiivaa käyttänyt, jotenkin tuntuu olevan konstikkaampi, kuin tuore versio.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti