28.2.2013

Mokkapalat

Tai oikeastaan mokattomat palat ;D...

Ainekset
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl soijamaitoa
150 g sulatettua voita
2 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus
50 g sulatettua voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
225 g tomusokeria
kuumaa vettä (jos haluaa oikeita mokkapaloja, niin veden tilalle keitettyä kahvia)
nomparelleja

1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Lisää voi
3. Lisää maitoa ja jauhoseosta (jauho, leivin- & kaakaojauhe ja van.sokeri) vuorotellen
4. Tarkista, että olet lisännyt voin ;)...
5. Kaada taikina voideltuun jauhotettuun pelliin
(Tässä vaiheessa on hyvä ihmetellä miksi pöydällä on astiallinen sulatettua voita ja huomata, että unohti sekä kohdan kaksi, että neljä... Joten eikun sekoittamaan voita pikkuhiljaa taikinan sekaan pellillä, hirmu kivaa...)
6. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia
7. Kun pohja on valmis tee kuorrutus, sitä ei kannata tehdä aiemmin, koska jähmettyy kippoon
8. Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet keskenään
9. Lisää voi ja vettä vähitellen niin, että kuorrutus on levitettävän notkeaa
(Tässä vaiheessa voi tietysti myös huomata, että on laittanut liian vähän voita pohjaan, joten lorautettuaan loput kuorrutukseen, huomaa, ettei vettä edes tarvita...)
10. Levitä kuorrutus vähän jäähtyneen pohjan päälle
11. Koristele nomparelleilla

Lopputuloksesta omalla improvisoidulla versiolla tuli lopulta ihan maukas, vaikka kuorrutus olikin pelkällä vähän liiaksi jäähtyneellä voilla hieman kökköisen oloista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti