17.7.2012

Raparperi-mansikkapiirakka

Pohja
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
n. 2dl raparperia
n. 3dl mansikoita
1 muna
1 tlk kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

1. Vaahdota sokeri ja voi
2. Lisää muna hyvin sekoittaen
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää seos taikinaan
4. Leivitä vuoka ja kaada taikina siihen
5. Pese ja kuori raparperit, pilko ne paloiksi
6. Pilko mansikat paloiksi
7. Sekoita täyteaineet keskenään
8. Kaada seos piirakkapohjan päälle
9. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia

Vinkki: Jos keskusta "hyllyy" uunista otettaessa, piirakka ei ole kypsynyt läpikotaisin, vaikka reunat väittäisivät muuta ;)... Jos mansikat ovat kovin vetisiä, niin suosittelen sekoittamaan täytteeseen 1rkl perunajauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti