Ainekset
200-300g pinaattia
300g possun ulkofilettä
1 sipuli
1/2 dl ruokakermaa
3 munaa
1 dl juustoa
öljyä
suolaa
mustapippuria
1. pilko possu ja paista pannulla
(vinkki: mausta)
2. ryöppää tuorepinaatti 1min kiehuvassa vedessä
(tein saman pakastepinaatille, koska unohdin ottaa aiemmin sulamaan)
3. jäähdytä pinaatit siivilässä kylmän veden alla
(vinkki: purista vedet pois)
4. pilko sipuli ja kuullota pannulla
5. laita pinaatti & sipuli öljytyn vuoan pohjalle
(vinkki: käytä mieluummin montaa pientä vuokaa, ns. annosvuokia)
6. mausta suolalla ja pippurilla
7. kaada päälle kerma
8. kaada päälle possut
9. pilko juusto
(vinkki: raaste toimisi paremmin)
10. laita juustot possujen päälle
11. tee pohjaan pienet syvennykset ja valuta munat niihin
(vinkki: tässä kohtaa kannattaa taas muistaa maustaa...)
12. paista 190 asteessa, noin 12-15min, kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt, keltuainen saa jäädä löysäksi
Hyvää oli :D. Muutaman pikku-jutun teen seuraavalla kerralla toisin.
Esim pikkuvuoista olisi kivampi syödä, nyt annostellessa keltuaiset väkisinkin hajosi, eikä niistä saanut ihan samaa makuelämystä. Toisaalta se voi johtua siitäkin, että unohdin pusertaa pinaatit kuiviksi, joten nestettä oli pohjalla hieman enemmän, kuin olisi ollut tarvis ja näin ollen keltuainen hukkui, kirjaimellisesti ;). Mausteetkin olisi olleet kiva ylläri ;)...
Alkuperäisessä ohjeessa oli possun sijasta vaihtikset meetvursti tai salami, mutta koska joku muistipäällikkö unohti kauppalapun kotiin, niin oli käytettävä sitä mitä pakasteesta löytyi :D.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti