Ainekset
2dl kookoskermaa
227g ananasmurskaa
2x 227g ananaspaloja
5 liivatetta
1dl vettä
1. kaada jääkaappikylmä kookoskerma astiaan ja vatkaa siitä kermaa
2. kaada ananasmurskasta sen verran mehua, mitä irti lähtee, lasiin ja ananakset astiaan
3. laita 2 liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen likoamaan (n. 5min)
4. kuumenna ananasmehu mikrossa
5. purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan ananasmehuun
6. kaada liivatemehu ananasmurskan joukkoon ja sekoita
7. kaada liivate-ananasmurska kerman joukkoon ja sekoita
8. kaada koko setti lasivuokaan, tasoita päältä ja laita jääkaappiin
Kun ananaskookoskerma on jähmettynyt (vie joitakin tunteja, itsellä taisi olla nelisen tuntia) jatka:
9. kaada kahden ananaspalapurkin mehut isoon lasiin ja ananakset astiaan, soseuta ananaksia sauvasekoittimella hieman
10. laita 3 liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen likoamaan (n. 5min)
11. laita 1dl vettä mikroon ja kuumenna
12. purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteeen
13. kaada vesi norona ananasmehun joukkoon ja sekoita
14. kaada ananasmehuliivatevesi ananasten joukkoon, sekoita
15. kaada koko setti ananaskookoskerman päälle
16. laita jääkaappiin jähmettymään, vie joitakin tunteja, mutta mielellään yön yli
Selvite: Käytin ananaspaloja siksi, koska niistä irtoaa mehua enemmän, kuin murskasta, mutta luulen, että jos tekisin toisen kerran, niin käyttäisin suoraan murskaa, ja jättäisin sitten vain kohdan 13 väliin.
En ole varma tarvitsisiko alempi osa liivatetta ollenkaan, kerma oli aika tujua kamaa ja voihan olla, että olisi hyytynyt sellaisenaankin. Pitää kokeilla seuraavan kerran niin :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti