Pohjan ainekset:
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
1/2 dl soijajauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sulatettua voita
Täyte:
2 omenaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Lisää muut ainekset
Tässä kohtaa huomaan, että taikina on aivan omituista. Ei sitä voi edes sanoa taikinaksi, se oli ennemmin keltaista vettä klönteillä. Yyh... Lisäsin vielä 1/2 dl soijajauhoja. En nyt tiedä paransiko se tilannetta, mutta ainakin klöntit liukeni.
3. Esipaista pohjaa 10min 175 asteessa
4. Lisää täyte (pilkotut omenat ja sokeri-kardemumma-kaneli-seos)
5. Paista 20min 175 asteessa
Ja lopputulos? Niin. Vetinen lätty vetisillä omenoilla. Jei.
Lisäsin vielä kesken paiston perunajauhoja hieman, koska vetisyys ei ollut haluttua... Ei pelastanut tilannetta ei. Ei tule kyllä musta gluteenittomien tuotteiden leipuria.. Tää oli toinen yritelmä ja ei todella näytä lupaavalta. Ensimmäinen oli hieman toisella ohjeella ja gluteenittomilla jauhoilla. Pohja jäi raa'aksi, vaikka päällinen oli jo "riittävän" tumma. Olisi ehkä pitänyt esipaistaa silloinkin.
Vierailla on onneksi outo maku, koko piirakka meni :D. Mun mielestä maku oli hieman kuminen, eikä tuota tuotosta todellakaan voinut syödä silmät auki ;)... Onneksi vaniljakastike auttoi asiaa, sitä kun kaatoi tarpeeksi päälle, niin eihän piirakkaa näkynyt enää ollenkaan :D.
Ainoa hyvä puoli "piirakassa" oli, että siitä ei jäänyt mitenkään turvonnut jälkiolo.
Ja tässä todistusaineisto, joka onneksi väärentää sen verran, että tuohan näyttää kuvassa jopa ihan hyvältä ;)...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti