10 omenaa
1,5rkl vettä
1/4 pkt hillo-marmeladisokeria
1. Kuori ja paloittele omenat
2. Laita palaset kattilaan veden kera
3. Keitä omenoita kunnes ne soseutuvat
4. Lisää sokeri ja kiehauta vielä muutaman minuutin
Kokemus: Ekaa satsia tehdessä tuli uskon puute veden määrän suhteen ja lisättiin vettä, varmaankin puoli desiä oli lopulta laitettu. Omenoiden pikkuhiljaa soseutuessa tuli kuitenkin selväksi, että vettä oli kuin olikin liikaa ;D... No, eikun lusikoimaan ylimääräistä pois.
Joskus sata vuotta sitten olen tehnyt omenahilloa ja muistelin, että silloin omenat ns. sulivat tosi helposti ja siististi lähes itsekseen. No nytpä ei sulaneet. Ei sitten millään. Lopulta loppui taas usko, joten kipattiin sokerit messiin ja todettiin, että valmista on ;D.
Toinen satsi tehtiin uudella metodilla. Ensinnäkin uskottiin reseptiä ja laitettiin vain vähän vettä. Ja toisekseen murskattiin omenanpalat muusimurskaimella (vaimikäseon) heti, kun palaset oli vähän pehmenneet. Nytkin hilloon jäi sattumia, mutta väri pysyi hyvänä ja keittoaika kohtuullisena.
Kuvassa vasemmalla eka versio, josta tarkasti katsomalla näkee kökköisyyden ja tummempaakin se on, kiitos kolminkertaisen keittoajan vrt tokaan ;D...
Vinkki: Jos purkitat hillon talven varalle muista kuumentaa lasipurkit ja keittää kannet. Kuumennus siksi, että lasi ei halkea soseen lisäyksen yhteydessä ja pöpöjen tappamiseksi. Täytä purkki piripintaan ja sulje huolellisesti.
Lisää todistusaineistoa:
Juuri kiehautettuna ja hetken murskattuna
Kohta pian edellisen jälkeen kiehautettuna sokerin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti